Hieno keksintö!

Laatoituksen viimeistely silikonilla on ollut tuhertamista maalarinteipin ja milloin minkinlaisten lastaviritysten kanssa. Nyt hommiin tuli merkittävä helpotus.

180x124_silikteippi.jpg

Bostik nurkkateippi on kokonainen tuotesarja. Ytimenä on Ranskassa vuoden keksintönä palkittu erikoisteippi, joka yksinkertaistaa laatoituksen viimeistelyyn liittyvien silikonisaumojen tekoa. Lisäksi sarjaan kuuluvat massanpoistaja-työkalu ja puhdistuspyyhkeet.

Massanpoistajalla pystyy poistamaan vanhat silikonit kaakeleita ja klinkkereitä vahingoittamatta. Työkalun toisessa päässä on v-muotoinen leikkuri, jolla silikonin saa vedettyä tai työnnettyä irti kulmasta.

Poistajan toisessa päässä on tasakärkinen terävä lasta. Muovisena massanpoistaja on hellävarainen laattapinnalle. Sen voi teroittaa uudelleen hiomalla hienolla hiekkapaperilla.

Puhdistuspyyhkeellä pinnoista saa poistettua rasvan, bakteerit ja muun lian ennen saumaamista. Sillä voi puhdistaa myös työvälineet ja kädet työn valmistuttua.

Helpottaa ja nopeuttaa

Nurkkateippi on maskiteippi, jolla on helppo tehdä tasalevyinen rinnakkaismaskeeraus saumanurkkaan. Sen avulla silikonisaumaus helpottuu huomattavasti. Teippiä saa eri saumanleveyksillä.

 

180x60_silikteippi.jpg

Käyttöohje neuvoo:

Teipin pitää olla huoneenlämpöistä ja saumojen kuivia ja puhtaita.

Teipin valkoista suojapaperia irrotetaan hieman. Teippirulla asetetaan vasemmanpuoleista seinää vasten. Toinen puoli teipistä kiinnitetään oikeaan seinään vetämällä rullaa alaspäin ja poistamalla samanaikaisesti suojapaperia.

Toinen puoli teipistä avataan ja painetaan kiinni viereiseen seinään. Kun teippi on kiinnitetty molempiin seiniin, läpinäkyvä muovikalvo poistetaan. Seinään jäävät vain metallikalvot.

Nurkkateippi kiinnitetään kaikkiin saumattaviin kulmiin ennen silikonin levittämistä. Silikoni pursotetaan saumaan massapuristimella. Sauma tasoitetaan pakkauksen mukana tulevalla muovilastalla. Nurkkateipin metallikalvot poistetaan välittömästi massan levittämisen jälkeen.

Hyvä kokemus

Olen touhunnut vanhojen silikonisaumojen poistamisen ja uusien tekemisen kanssa lukuisia kertoja. Se on ollut pakkopullaa, joka on täytynyt tehdä, halusi tai ei. Uusi keksintö muutti puuhan mukavaksi. Nyt suorastaan odotan, että pääsen taas silikonisaumoja uusimaan.

Teksti Hannu Hotakainen Kuvat Anja Tuomi ja valmistaja Copyright www.hannuh.fi