Kontista työmaakoppi ja pihavarasto

Käytetyn teräskontin hinta on edullisimmillaan pari tonnia. Työmaalla se on hyvä lukittava säilytystila rakennustarvikkeille. Kontin voi sisustaa myös taukotuvaksi. Rakentamisen jälkeen kontista saa piharakennuksen, jonne voi varastoida puutarhan työvälineet ja paljon muuta säilytettävää.

Kontin alle asetellaan tasaisin välein kestopuiset parrut. Niitä varten on tiivistetty ja tasattu murske- tai sorapeti. Parrut ovat niin pitkät, että ne toimivat myös katosten lattiavasoina.

180x124_kontti_1.jpg

Kontin katolle pultataan kolme pituussuuntaista lankkua. Keskelle tulevan varaan rakennetaan halutun korkuinen pukki kattovasojen tueksi. Tuet tehdään myös katoksien ulkoreunoihin pilareista ja vaakalankuista.

Seiniin pultataan vaakajuoksut ulkoverhouslautojen kiinnittämistä varten. Jos halutaan käyttää vaakalaudoitusta, seiniin tehdään ristikoolaus.

Kontin avattavaan päähän tehdään seinän kokoinen pariovi vuorilaudoista. Silloin kontin ovimekanismit lukituslaitteineen jäävät puisten ulko-ovien taakse.

180x124_kontti_2.jpg

Vuorilaudat voi kiinnittää myös kontin oviin, mutta se on paljon konstikkaampaa järeiden lukitusmekanismien takia.

Jos viitseliäisyyttä riittää, varastoon saa tehtyä myös ikkunoita. Terässeinään leikataan aukot kulmahiomakoneella. Aukkojen pieliin pultataan laudat, joihin ikkunan karmit kiinnitetään.

Teräs- tai tiilikatto asennetaan ruoteiden varaan valmistajien ohjeiden mukaan aluskatetta unohtamatta. Huopakatto kiinnitetään umpeen laudoitetulle tai levytetylle alustalle.

180x124_kontti_3.jpg

Kontteja löytyy netistä esimerkiksi hakusanalla Kontteja.

Teksti ja piirrokset Hannu Hotakainen Kuva Anja Tuomi Copyright www.hannuh.fi