Komea loikka uuteen aikaan

Uudet alumiiniset ikkuna- ja liukuovijärjestelmät avaavat aivan uusia mahdollisuuksia pientaloja suunnitteleville arkkitehdeille. Saksalaiset huipputuotteet aukovat uusia uria ulkonäöllisesti ja myös teknisesti. Arkkitehtien ensikommenttien mukaan nyt on päästy eteenpäin komealla loikalla. Uusista tuotteista hyötyvät luonnollisesti eniten talon asukkaat.

180x124_domus.jpg

Huima hyppäys Suomen ikkuna- ja oviteollisuudessa käynnistyi, kun Domus Yhtiöt solmi yhteistyösopimuksen maailman johtavan alumiinirakenteisten järjestelmäkonseptien tuottajan, Schüco International KG:n kanssa. Sopimuksen myötä Domuksen Loimaan tehtaalle on asennettu linjasto, joka valmistaa Schüko-ikkuna- ja liukuovijärjestelmiä pientalorakentajille.

 

180x124_domus_2.jpg

Domuksen Loimaan tehtaalla Schüco-tuotteet valmistetaan tiukkojen kotimaisten laatustandardien mukaisesti, ja niiden lämmöneristysarvot täyttävät uudet, vuoden 2010 alusta voimaan astuneet määräykset.

– Yhteistyömme taustalla on Schücon luottamus Domuksen osaamiseen ja meidän uskomme uusiin mahdollisuuksiimme. Schüco näki Domuksen sopivan kokoisena, perinteisenä ikkunatehtaana, jolla on halu tuotteistaa myös alumiinirakenteisen ikkunan valmistus osaksi tuotantoprosessejaan, kertoo Domus Yhtiöiden Ville Helander.

– Oma jälleenmyyntiverkostomme, 15 palvelevaa Domus Centeriä, mahdollistaa Schüco-tuotteiden valtakunnallisen myynnin. Näemme myös, että yhteistyö maailmanlaajuisen osaajan kanssa antaa mittavia mahdollisuuksia kehittää tulevaisuuden ikkunoita suomalaisiin olosuhteisiin.

Pitkä kokemus

Schüco International KG aloitti toimintansa Saksassa vuonna 1951 alumiinisten näyteikkunoiden ja julkisivuelementtien valmistajana. Se on tehnyt kehitystyötä myös aurinkolämpö- ja aurinkosähkö-järjestelmien parissa sekä kehittänyt jatkuvasti innovaatioita ikkuna- ja ovijärjestelmien energiatehokkuuden parantamiseksi. Yli 5 000 työntekijän ja 12 000 yrityskumppanin perheyritys toimii nykyisin 75 maassa.

Kestävä, energiatehokas ja tyylikäs

100x70_domus_2.jpgAlumiinirakenteisissa Schüco-tuotteissa yhdistyvät energiatehokkuus, turvallisuus, käyttömukavuus ja tyylikäs design. Domuksen valmistamaan, vuosikymmenestä toiseen kestävään Schüco-tuoteperheeseen kuuluvat avattavat ja kiinteät ikkunat, sisään- ja ulospäin aukeavat parvekeovet, nostoliukuovet, kippiliukuovet sekä ikkunaseinät. Kaikille tuotteille on yhteistä suuret lasipinnat, piiloon jäävät, kevyesti toimivat heloitukset sekä muun muassa pitkälle kehitetty lämpökatkojärjestelmä.

 

 

 

100x130_domus_.jpg

– Domuksen avattavissa Schüco-ikkunoissa ja parvekeovissa on nerokas dreh kipp -heloitus, jonka avulla ikkunat ja ovet avautuvat sivusuunnassa sivusaranoiden varassa ja pystysuunnassa kippaavasti esimerkiksi tuuletusta varten, Ville Helander kuvailee.

– Schüco-liukuovilla voi tehdä jopa kuusi metriä leveän, avautuvan lasiseinämän vaikkapa terassin ja olohuoneen välille – pelkäämättä lämmön karkaamista sisältä ulos. Lisäksi pystymme toteuttamaan Schüco-tuotteilla aivan uudenlaiset ikkunaseinät esimerkiksi korkean olohuoneen tai portaikon kohdalle.

Schüco-järjestelmäratkaisut toimitetaan aina kokonaispalveluna. Arkkitehti suunnittelee asiakaskohtaisesti tuotekokonaisuuden, jonka Domus Yhtiöt valmistaa.