NELJÄ modernia tulisijaa

Rakentamisessa ovat puhaltaneet uudet raikkaat tuulet jo vuosia. Samaa ei ole voinut todeta tulisijoista. Perinteiset mallit ovat jyränneet. Onneksi tuulen suunta on muuttumassa, ja tarjolle on tullut myös moderneja täysosumia.

100x130_mod_tulisijat_2.jpg

Figuro Joli

Vuolukivitulisija Joli kuuluu Nunnauunin uuteen Figuro-designmallistoon. Mallisto puhaltaa vuolukivitulisijoihin uutta hehkua. Moderni muotoilu ja hioutunut teknologia vapauttavat sisustuksen mahdollisuudet ja innostavat luovuuteen.

Tulisijat luovuttavat tasaista ja puhdasta lämpöä ilman haitallisia päästöjä.

Korkeus 1 680 mm
L
eveys 792 mm
S
yvyys 488 mm
P
aino 1 365 kg

 

 

 

 


100x130_mod_tulisijat_4.jpgKaakelitakka Alppi

Uuniseppien varaava kaakelitakka Alppi edustaa uutta kaakeliuunisukupolvea ja on nopeasti noussut suosikiksi. Selkeä muotoilu, kuulaan valkoinen kaakeli sekä iso lasiluukku ovat omiaan moderniin pohjoismaiseen kotiin. Takka on tärkeä osa sisustusta, ja sen ulkomuoto on edelleen yksi tärkeimmistä valintaperusteista, samoin tehokkuus ja turvallisuus.

Tärkeää tulisijassa on myös sisäosa ja siinä käytettävä raaka-aine. Tulisijaelementit valmistetaan energiakivimassasta, joka kestää korkeat lämpötilat sekä lämpötilan nopeat ja suuret vaihtelut. Elementit varastoivat erinomaisesti lämpöä ja luovuttavat sitä tasaisesti. Energiakivimassan runkoaineena käytetään suomalaisesta kallioperästä louhittua oliviinikiveä., joka on puhdas luonnontuote. Oliviinikivi tunnetaan parhaiten kiuaskivenä juuri lämmönvaraus- ja lämmönkestokyvyn ansiosta. Sen rakenne sietää erittäin hyvin korkeita lämpötiloja säröilemättä.
Korkeus 1 750 mm, leveys 1 150 mm, syvyys 665 mm, paino 2 000 kg.

  

100x130_mod_tulisijat.jpgMuurattu tulisija

Tiilistä muuratun tulisijan valintaan on monta hyvää syytä. Tiilistä voi rakentaa juuri omien toivomusten mukaisen tulisijan. Tiilien väri-, pinta- ja kokovaihtoehdot tarjoavat mahdollisuuden toteuttaa kodin arkkitehtuuriin, sisustukseen ja henkeen sopivan tulisijan. Puhtaaksimuurauksen lisäksi tulisija voidaan kaakeloida, rapata, slammata (ohutrapata) tai maalata.

Tiilestä muuratun tulisijan hyvä lämmönvarausominaisuus perustuu materiaalien lisäksi suureen kokonaismassaan. Tulisija varaa ja tasaa asunnon lämpöä, vaikka sitä ei  edes lämmitettäisi. Alhaisen pintalämpötilan ansiosta tiilestä muurattu tulisija luovuttaa lämpöä hitaasti ja pitkään. Lämpötila ei nouse kiusallisen korkeaksi pitkänkään lämmitysvaiheen aikana, joten tiilitulisija on myös turvallinen. Tämän ominaisuuden merkitys korostuu erityisesti matala- ja passiivienergiataloissa.

Tiili kestää kovaa kuumuutta, Puhtaan palamisen edellyttämä korkea lämpötila on muuratussa tulisijassa mahdollinen – yläpalotilassa jopa 800–900 astetta. Puusta irtoavat kaasut palavat loppuun asti, jolloin hormiin johdettavien savukaasujen lämpötila on alhainen, tulisijan hyötysuhde on korkea ja hiukkaspäästöt ovat vähäiset.

 

100x130_mod_tulisijat_3.jpgFunkkis Lauri

Tiileri-tulisijapaketti toimitetaan täydellisenä tarviketoimituksena ja tiilet esisahattuina sekä numeroituna. Tulipesä on kestävää tulitiiltä. Rungon massatulitiili varaa lämpöä tavallista tiiltä paremmin.

Kuoritiilen asiakas voi valita 14 tiiliväristä, ja lisäksi valikoimasta löytyy 12 Funkkis-rappausväriä modernin pelkistettyyn sisustukseen. Tiili luovuttaa lämmön hitaasti ja on mitä parhain vaihtoehto esimerkiksi matalaenergiarakentamiseen.

Korkeus 1 900 mm
L
eveys 1 065 mm
S
yvyys 680 mm
Paino 2 050 kg.

 

 

 

 


 


Teksti Hannu Hotakainen Kuvat valmistajien Copyright www.hannuh.fi