Puhdasta sisäilmaa

Keväisin meillä kuluu paperinenäliinoja paketti päivässä. Päätin kokeilla, minkälaisen vaikutuksen ilmanpuhdistin tekee pahimpaan siitepölyaikaan.

180x180_ilmanpuhdistin.jpg

Electrolux Oxygen on tyylikäs ilmanpuhdistin. Sen voi sijoittaa häpeilemättä näkyvälle paikalle. Se on myös kevyt, joten siirtely ei ole mikään ongelma.

Electrolux Oxygen -ilmanpuhdistimen ominaisuuksia on ylistetty vuolaasti. Hankin sellaisen kotiimme samaan aikaan kuin säätiedotusten yhteydessä varoteltiin yltyvästä siitepölykaudesta. Kuljetuspakkauksesta kuoriutui kiiltävän musta laite. Se oli kevyempi kuin osasin arvata.

Laitteen käyttöönotto oli helppoa, Selkeä pikaohjeen piirrossarja opasti, kuinka etupaneeli avataan, suodattimien suojamuovi poistetaan, suodattimet asetetaan paikoilleen ja etupaneeli kiinnitetään uudelleen. Pistotulppa seinään ja laite on käyttövalmis. 

Tarkemmat neuvot löytyivät ohjekirjasta. Nekin olivat riittävät tiiviissä muodossa ja nopeasti luettavissa.

Hiljaa hissutellen

50x50_ilmanpuhdistin_2.jpgOhjauspaneeli sijaitsee laitteen päällä. Ja kappas vaan, se onkin lokeroonsa upotettu kaukosäädin!

Normaalioloissa laite tekee työtään lähes äänettömästi. Erityisesti Quiet-asennossa kuulostaa siltä, ettei laite ole lainkaan käynnissä.

Suodattimen läpi kulkeva ilma puhaltuu laitteen päältä suoraan ylöspäin, joten häiritseviä, pitkin asuntoa liikkuvia ilmavirtauksia muodostuu hyvin vähän.

Hyvältä tuntui

Ilmanpuhdistimen vaikutukset alkoivat tuntua jo muutamassa päivässä. Sisäilman laatua en ole mittaillut tieteellisin menetelmin, mutta vaikutus on ollut merkittävä. Nenäliinapaketti on riittänyt viikoksi, vaikka säätieteilijät varottelivat yhä uusista siitepölyongelmien aiheuttajista!

Teksti Hannu Hotakainen Kuvat Anja Tuomi Copyright www.hannuh.fi