Tuunaa tallisi siistiksi

Tuttu rakentaja sadatteli, että sotkuisella rakennuksella suurin osa työajasta kuluu työkalujen ja sopivien tarvikkeiden etsimiseen. Tilanne on sama myös kotona. Moni asia jää pitkäksi aikaa rempalleen tai kokonaan tekemättä, jos välineet ovat rojukasana pitkin varastoa tai autotallia. Niin ei tarvitse olla!

180x124_tuunaa_tallisi.jpg

Sovella-järjestelmä kasvaa helposti muuntuvien elämäntilanteiden mukaan. Kaikki osat sopivat yhteen nyt ja myöhemmin.

Tavarat pysyvät järjestyksessä ja löytyvät vain, jos jokaisella nippelillä ja nappelilla on oma paikkansa. Yksi vaihtoehto järjestyksen ylläpitoon on Sovella@home. Sen ytimenä ovat säätölistat, jotka asennetaan 60 tai 90 sentin etäisyydelle toisistaan. Perinteinen tapa on asentaa ne suoraan seinään, jolloin jokainen lista kiinnitetään usealla ruuvilla.

Toinen asennustapa on vaakakiskoasennus. Silloin vaakakisko asennetaan halutulle korkeudelle seinään, esimerkiksi katonrajaan. Säätölistat ripustetaan heloilla vaakakiskoon. Se mahdollistaa säätölistojen siirtelyn ilman uutta seiniin kiinnittämistä.

100x70_tuunaa_tallisi_2.jpg

 

 

 

Muovilokeroissa ruuvit ja naulat säilyvät järjestyksessä ja sopiva vaihtoehto löytyy helposti.

Monia vaihtoehtoja

Säätölistoihin voi asentaa kannattimia halutuin välein. Hyllyjen lisäksi niihin voi kiinnittää teräslankakoreja ja laatikkolistoja. Laatikoissa voi säilyttää monenlaista pikkutavaraa, kuten ruuveja, nauloja ja pieniä käsityökaluja.

Säätölistaan saa kiinnitettyä myös reikälevyjä ja -taustoja. Niihin saa eripituisia kannattimia eli piikkejä, joissa on luontevaa säilyttää erilaisia työkaluja, kuten lenkkiavaimia ja avainhylsyjä. Piikkeihin on helppo ripustaa myös puutarhan työvälineet.

100x70_tuunaa_tallisi_3.jpg

 

 

Lankakoreissa tavarat ovat näkösällä. Etsiskelyyn ei tarvitse käyttää aikaansa.

 

 

 

 

 

Muuntuu ja kasvaa

Sovella@home-järjestelmän suuria etuja ovat joustavuus ja täydennysmahdollisuus. Varastointitarpeen muuttuessa hyllyjä, koreja ja reikälevyn kannattimia on helppo lisätä. Selkeän järjestelmän ansiosta osat liittyvät toisiinsa ongelmitta.

Teksti Hannu Hotakainen Kuvat Sovella Copyright www.hannuh.fi