Uusi maalipinta näkyy ja tuntuu

Kyllä vuosikymmenten takaisilla maalareilla riittäisi ihmettelemistä. Mitä kaikkea nykyaikaisilla maaleilla saakaan aikaiseksi. Muutamia vuosia sitten Taika-maali ihastutti uusilla pintavaikutelmilla. Seuraavaksi Tunto on tuonut sisätilojen seinäpintoihin ennennäkemättömiä efektejä.

180x124_uusi_maalipinta.jpg

1. Telaa Tunto Hieno X497 noin neliön alalle kerrallaan. 2. Tasoita pinnoite leveällä teräslastalla ristiin rastiin. 3. Telaa Tunto Hieno J487 kuivuneen kerroksen päälle.
4.
Tasoita pinnoite teräslastalla tiukasti, jolloin alla oleva pinnoite tulee näkyviin.

Komeasti sanottuna Tunto on struktuuripinnoite. Eli eihän se olekaan maalia, vaikka Tunto Hieno levittyykin telalla, siveltimellä tai lastalla. Tunto Hieno on kevyt levittää myös sisäkattoihin.

Tunto Karheassa käytetään teräsliippiä, laastipumppua tai suppiloruiskua. Tartunta-alustaksi käy lähes mikä tahansa uusi tai aikaisemmin maalattu pinta – betoni, rappaus, tilli, puukuitu-, kipsi- tai lastulevy.

Täyshimmeä Tunto on vesiohenteinen akrylaattipinnoite. Se voidaan sävyttää. Kuivumisaika vaihtelee tunnista muutamaan tuntiin. Pölyttömät ja puhtaat maalaamattomat pinnat tasoitetaan tarvittaessa ja pohjamaalataan ohjeiden mukaisesti.

Aikaisemmin maalatut pinnat pestään maalipesulla ja huuhdotaan huolellisesti vedellä.  Mahdolliset kolot kitataan. Kiiltävät maalipinnat himmennetään hiomapaperilla ja poistetaan pöly.

Telatun Tunto Hieno -pinnan voi kuvioida esimerkiksi siveltimellä, tapettilastalla, jäykällä harjalla tai kuviointitelalla. Pinnoitetta levitetään kerrallaan vain noin neliömetrin alueelle. Pintakuviointi tehdään välittömästi sen jälkeen.

Tunto Karheaa levitetään raekoon paksuinen kerros. Pinta hierretään heti (viimeistään 15 minuutin kuluttua) Tikkurilan muovihiertimellä kevyesti painaen. Jos hierrin ei liiku kevyesti, pinnoitetta on liikaa. Liian paksu kerros poistetaan teräslastalla pinnoitetta myöten vetämällä.

Tunto-struktuuripinnoitteella käsitellyt pinnat kuivapuhdistetaan imurilla, pehmeällä harjalla tai pölypyyhkeellä.

100x130_uusi_maalipinta_4.jpg1. Maalaa seinä valkoisella Jokerilla.
2. Levitä maalarinteipit kuivuneelle pinnalle. 3. Telaa valkoinen Tunto Hieno tasaisesti koko pinnalle. 4. Poista teipit, kun pinnoite on vielä märkä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100x130_uusi_maalipinta_2.jpg1. Telaa Harmony Sisustusmaali H487.
2. Teippaa kuvion reunat maalarinteipillä. 3. Levitä valkoinen Tunto Karhea liipillä tai teräslastalla. 4. Hierrä välittömästi muovihiertimellä. 5. Poista maalarinteipit heti työn päätyttyä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100x130_uusi_maalipinta_3.jpg1.Telaa Harmony Sisustusmaali S481.
2. Telaa Tunto Hieno S481 ja N422.
3. Töpötä Tunto Hieno N422, käytä muovisablonia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teksti Hannu Hotakainen Kuvat Tikkurila Oy Copyright www.hannuh.fi