Uutta hohtoa pihakalusteisiin

Mitä tapahtuu, kun virttyneiden kovapuukalusteiden pintaan sivellään Valtti Kalusteöljy Ruskeaa. Kokeilin ja ällistyin muutoksen suuruutta. Kalusteiden harmahtava ruskea sai hämmästyttävästi uutta syvyyttä. Ja mikä parasta, Kalusteöljy ei muodosta kalvoa kertaalleen siveltynä. Ei ole pelkoa hilseilevistä pinnoista.

180x124_uutta_hohtoa.jpg

Kevyesti hiottu ja pölystä puhdistettu pinta on kuin uudesti syntynyt yhdellä sivelyllä.

Tikkurilan mukaan tuote soveltuu kovapuun lisäksi esimerkiksi jalopuulle, kestopuulle ja lämpökäsitellylle puulle.

Näin tein

Ensin pesin vanhat ja tummuneet puupinnat Homeenpoistoliuoksella etiketin ohjeiden mukaisesti. Hiomalla saa poistettua mahdollisesti pystyyn nousseet puukuidut. Puhdistin pinnoilta hiontapölyn. Sekoitin Kalusteöljyn hyvin ennen käyttöä ja aika ajoin myös käytön aikana. Levitin kertaalleen Kalusteöljy Ruskea siveltimellä. Sienelläkin sen voi tehdä. Öljyn imeydyttyä noin puoli tuntia pyyhin ylimääräisen öljyn pois.

En malttanut olla kokeilematta ihmeainetta myös terassin kestopuiseen lattiaan. Haalean vihreät laudat ovat nyt vain muisto. Kesän käytön jälkeen lattiat olivat edelleen moitteettomassa kunnossa. Luultavasti uusin käsittelyn vuosittain. Sen verran vaivattomasti se käy.

100x100_uutta_hohtoa.jpg

 

 

 

 

Pihakalusteiden kestoikä moninkertaistuu, kun niitä hoitaa säännöllisesti.

 

 

 

 

 


 

Teksti Hannu Hotakainen Kuvat Anja Tuomi Copyright www.hannuh.fi