Haitekkiä postilaatikossa

Niinkin yksinkertainen tuote kuin postilaatikko voi sisältää paljon teknisiä neronleimauksia. Vaasalaisessa Bobi-postilaatikoita valmistavassa yrityksessä niitä on syntynyt useita kohta kahdenkymmenen vuoden aikana.

bobi_1.jpg
Bobin tarina alkoi 1990-luvun alussa, kun pankkikonttoreihin kehitettiin pyöreäpäinen asiakaspalautepiste. Se sai nopeasti positiivista palautetta. Vaikutti siltä, että hyvännäköinen, pyöreäpäinen tuote kiinnosti suomalaisia myös postilaatikkona. Syntyi Bobi-postilaatikko. 

Vuosien varrella alkuperäisestä Bobista on kehitetty kokonainen postilaatikoiden tuoteperhe. Vaihtoehtoja löytyy erilaisille kuluttajille ja eri asuinympäristöihin. Vaikka suurin osa Bobeista viedään ulkomaille, Euroopan lisäksi USA:han ja jopa Japaniin, kaikki Bobit valmistetaan yhä Suomessa.

Luukussa sen salaisuus

Uusin malli on alkujaan jenkkimarkkinoille kehitetty BOBIGRANDE. Siinä on useita postinkäsittelyä parantavia ominaisuuksia. Bobigrande on postinkantajan todellinen ystävä. Sen sisäänpäin avautuva täyttöluukku muodostaa nielun, joka helpottaa postin jakamista.

Täyttöluukun muotoilun ja suuren tilavuuden ansiosta postilaatikko nielee ja varastoi entistä paremmin erilaiset postilähetykset.  Normaalin päiväpostin lisäksi sinne mahtuvat sanomalehdet liitteineen ja jopa suurikokoiset kirjalähetykset.

 

 100x100_bobi_grande_piirros.jpg

 

 

Säätöruuvin avulla täyttönielun kokoa voi muuttaa. Suurimmillaan aukosta sopii poikkeuksellisen paksutkin lähetykset. Asiattomat ”onkimisyritykset” saa estettyä säätämällä aukosta vain sentin tai parin suuruisen.

 

 

 

 

 

 

Suomessa postilaatikoihin jaettavan lähetyksen maksimikoko on 25 x 40 x 3 cm. Bobigrandeen mahtuu haluttaessa sitäkin suuremmat lähetykset, sillä täyttöaukon korkeutta voi säätää portaattomasti nollasta kahdeksaan senttiin. Postilähetysten "onkiminen" vaikeutuu ja turvallisuus paranee, kun aukon säätää parisenttiseksi.

Tyhjennysluukussa oleva tiiviste varmistaa, että posti pysyy entistä varmemmin kuivana myös vaikeissa sääoloissa. Postilaatikon tyhjentäminen on helppoa, kun luukku aukeaa vaakasuoraksi tarjottimeksi.

Bobigranden korkeus on 600 mm, leveys 320 mm ja syvyys 270 mm. Kaikkien Bobien valmistusmateriaalina on ruostumaton teräs tai sinkitty ja polttomaalattu teräs.

Täyttöluukku on aina ruostumatonta terästä, joten se kestää arkielämän kulutusta vuodesta toiseen. Tavanomaisten värien lisäksi Bobigrandea saa myös tyylikkäänä struktuurimustana.

Asennusmahdollisuuksia on useita. Postilaatikon voi kiinnittää seinään tai aitaan. Kaarevan asennusjalustan avulla sen saa pystytettyä myös maahan vapaasti seisovaksi.

Teksti Hannu Hotakainen Kuva ja piirros Bobicompany  Copyright www.hannuh.fi