Taloudellinen, turvallinen, ekologinen

Polyuretaanin suosio rakennuseristeenä on lisääntynyt aimo askelin. Johtavana tuotemerkkinä on SPU.

 spu_lisalammoneristys_img_3169_anselmi_lr.jpg

Taloudelliseksi SPU:n tekee kustannustehokkuus. Erillinen höyrynsulku- tai tuulensuojakerros on tarpeeton. Hyvä lämmöneristystaso saavutetaan huomattavasti ohuemmilla kerroksilla kuin muilla eristeillä. Kalliita asuinneliöitä ei hupene paksuun eristekerrokseen. Erillistä runkoa tai lisäkoolausta ei tarvita, kuten pehmeillä eristeillä. Työkustannuksissa säästetään huomattavasti.

 

SPU Eristeet eivät vety, kutistu, lahoa tai homehdu. Niiden lämmöneristysominaisuudet säilyvät muuttumattomina. Turvallisuus lisääntyy, kun eristeet suojaavat rakenteita kosteudelta. Lisäksi ne ovat lähes palamattomia. Ensimmäisenä lämmöneristemateriaalina SPU on saanut Suomessa M1-päästöluokituksen. Eristeet ovat CE-tuotemerkittyjä, ja niillä on kymmenen vuoden takuu. Turvallisuutta lisää myös rakenteiden yksinkertaisuus – rakennusvirheiden riski on hyvin pieni.

 

Ekologisuus syntyy erittäin hyvän lämmöneristyskyvyn ansiosta. Myös eristemateriaalien kuljetuksen ympäristövaikutukset ovat vähäiset, kun SPU Eristeitä tarvitaan vain noin puolet muiden eristeiden määristä. Lisäksi energian säästäminen on huomattavasti yksinkertaisempaa ja riskittömämpää tehokkaalla eristämisellä verrattuna laitteisiin, jotka väistämättä kuluttavat sähköä ja ovat käyttöiältään rajallisia. SPU Eristeet valmistetaan käyttämällä tuulienergiaa.

Lisätietoja >>

Helpot ja nopeat

SPU Anselmi ja SPU Remonttilevy ovat parhaimmillaan remonttikohteissa, joissa uusi eristekerros voidaan asentaa suoraan vanhan terveen rakenteen päälle. Ne soveltuvat seinien, kattojen ja lattioiden sisäpuoliseen lämmöneristämiseen. Myös kylmien tilojen lämmöneristäminen on mahdollista yhdessä muiden SPU Eristeiden kanssa. Kevyitä eristelevyjä voi leikata, jyrsiä ja porata mittatarkasti, ja se sopii sekä kivi- että puurakenteiden yhteyteen.

 

Eristelevyjen kiinnittäminen on vaivatonta. Remontoitavia huoneita ei tarvitse edes tyhjentää. Lisäeristys suojaa vanhaa rakennetta kosteudelta ja ehkäisevät homevaurioita. Rakenteesta tulee tiivis – erillistä ilman- tai höyrynsulkua ei tarvita. Liitoskohtien tiiveys varmistetaan saumavaahdolla.

 

fthumb1_anselmi_70.jpg.jpgSPU Anselmi on valmiiksi pinnoitettu eristelevy korjaus- ja myös uudisrakentamiseen. Toiselle puolelle on liimattu 9 mm:n reunaohennettu kipsilevy ja toiselle puolelle paperipinta. Pitkillä sivuilla on puolipontti. Päädyt ovat suorat.

 


spu_remonttilevy_valktausta_2.jpgSPU Remonttilevy on kehitetty erityisesti korjausrakentamiseen. Siinä kiinnitetään pintamateriaali ja eristelevy erikseen. Saumoihin asennetaan 22x100 mm lauta. Paksumpaa lautaa käytettäessä pintamateriaalin ja Remonttilevyn väliin jää tila esimerkiksi sähköasennuksille. Pitkillä sivuilla on lautaura 50x20 mm. Päädyt ovat suorat. Eristeen molemmilla puolilla on diffuusiotiivis alumiinilaminaattipinnoite.

 

               

                   

                                      Levykoko                          Paksuus

SPU Anselmi                   600x2600 mm             40/70 mm (eriste 30/60 mm)

SPU Remonttilevy            600x2600 mm             40 mm