Golfia kuten haluatte

Pienoisgolf on koko perheen huvia. Hauskuus vielä lisääntyy, kun sitä pystyy harrastamaan omassa pihassa ja sateisena päivänä jopa terassilla. Muunneltavan radan voi rakentaa minkälaiseksi tahansa, ja ideoitahan riittää.

180x124_golfia_1.jpg 

Golfradan terassimaton voi levittää pihakiveykselle tai tasaiseksi lanatulle hiekalle.
Sadesäällä siirrytään katetulle terassille.

Oman pihan nokkela golfkenttä sopii pieneen tilaan ja monenlaiselle alustalle. Pelin jälkeen puuosat pinotaan siististi liiteriin ja matto kääritään rullalle. Kun yksi ja sama rata on muunneltavissa rajattomasti, pelaamiseen tulee jatkuvasti uutta mielenkiintoa. Myös radan rakentaminen on hauskaa ajanvietettä.

Golfradan alustaksi sopii mainiosti terassimatto, jota myyvät rautakaupat ja mattoliikkeet. Sitä saa useita leveyksiä. Esimerkiksi neljän metrin pätkä 133-senttistä mattoa on riittävän iso monimuotoisellekin radalle. Maton keskelle leikataan reikä noin 65 sentin etäisyydelle päästä. Sen koko vaikuttaa pelin vaikeusasteeseen. Ensialkuun siitä voi tehdä vaikkapa 8-senttisen.

180x124_golfia_piir.jpg 

Radalle rakennetaan erilaisia esteitä mielikuvitusta käyttämällä. Erimuotoiset lankun pätkät ovat ihan omiaan. Radalle asetettu kukkaeste on kaunista katseltavaa.
Putkesta voi tehdä tunnelin ja laudasta hyppyrin.

Radan reunat ovat irralliset. Ne voi tehdä liiterin takaa löytyvistä laudoista tai lankuista. Varta vasten reunoiksi hankittu, etenkin höylätty puutavara on luksusta eikä maksa mahdottomia. Sopiva koko on esimerkiksi 45x70 mm tai niin sanottu väliseinäranka 42x66x3000 mm.

100x70_golfia.jpg

 

 

Sopivan voimakkaalla lyönnillä pallo sinkoutuu vanerista taivutettua kaarta pitkin alikulkutunnelin päälle sijoitettuun ämpäriin.

 

 

 

 

 

Maila ja pallot saattavat löytyä isukin golfvarusteista. Ellei, niitä myydään golfliikkeissä käytettyinä hyvin edullisesti. Hauskoja pelejä ja vähän lyöntejä!

Teksti ja piirrokset Hannu Hotakainen Kuvat Anja Tuomi Copyright www.hannuh.fi