Tuhoa ilman myrkkyä

Kärpäsistä ja muista lentävistä pörriäisistä pääsee eroon ilman myrkkyjä. Myös harmillista tuhoa tekeville jyrsijöille voi antaa äkkilähdöt.

180x124_tuholaiset.jpgNestesäiliöpyydys hävittää kärpäsiä ilman myrkyllisiä aineita. Kaada syöttöpaketti pyydykseen, lisää puoli kupillista lämmintä vettä ja sekoita. Syötistä tulee aktiivinen houkute yleisimmille kärpäslajeille.

Lisää vettä tarvittaessa. Puhdista pyydys sen täytyttyä, muuten kolmen viikon välein.

Sijoita pyydys tasaiselle alustalle tai ripusta se kiinnitysnarulla puuhun tuulettomaan ja aurinkoiseen paikkaan. Sopiva etäisyys suojeltavasta kohteesta on 5–10 metriä.

Myös ampiaisille on tehty vastaavanlainen pyydys. Sen syötti on kehitetty houkuttelemaan erityisesti ampiaisia.

100x100_tuholaiset_2.jpgKärpäset ahdinkoon

Ikkunan sisänurkkaan sijoitettava liimapyydys on tehokas, sillä suurin osa päivällä liikkuvista hyönteisistä lentää kohti ikkunan valoa. Pyydykseen jouduttuaan kärpäset tarttuvat liimaan ja kuolevat.

Kiinnitä liimapyydys painamalla lujasti ikkunan alakulmaan kuvan osoittamalla tavalla. Vaihda se uuteen parin kuukauden kuluttua tai lliimapinnan tultua täyteen hyönteisiä.

Pyydykset toimivat tehokkaimmin paikoissa, joista kärpäset pääsevät sisälle taloon, esimerkiksi ulko-oven lähettyvillä.

 

 

 

 

100x50_tuholaiset_2.jpgNäpit turvassa

Hiiriansan avulla hiiret voi pyydystää niitä vahingoittamatta ja hiiriin käsin koskematta. Ansa ei laukea normaalin hiirenloukun tavoin ja on siksi vaaraton kotieläimille ja ihmisille. Pakkauksessa on kolme syöttiä.

Hävitä myyrät

Loukkuosa upotetaan vesi- tai peltomyyrän kulkutunneliin puutarhassa. Loukku laukeaa myyrän kulkiessa tunnelinsa läpi.  Muista, että kontiainen eli maamyyrä on rauhoitettu, joten sen tahallinen pyydystäminen on kielletty. Tarkat ohjeet löytyvät myyntipakkauksesta.

100x100_tuholaiset_3.jpg

Jos käytävään asetettu loukku pysyy koskemattomana yhden päivän, on todennäköistä, että käytävässä ei ole enää peltomyyriä. Aseta loukku johonkin toiseen paikkaan.

Myyrillä on tarkka hajuaisti, ja ne reagoivat herkästi ihmisen hajuun. Käytä aina hansikkaita työskennellessäsi loukun kanssa ja myyrän käytävien lähellä.

 

Teksti Hannu Hotakainen
Kuvat Anja Tuomi ja valmistaja
Copyright www.hannuh.fi