Muumit tapeetilla

Muumien 65-vuotisjuhlien kunniaksi Sandudd Oy on valmistanut Muumi-aiheisen tapettikokoelman. Muumipeikon ja ystävien kohdalla ei aivan ensiesiintymisestä tapettimalleina voida puhua sillä yhteistyötä on tehty jo 1950-luvulta lähtien.

Kokoelmassa on mukana muun muassa malli, jonka Tove Jansson alun perin piirsi tapettikuosiksi. Myös Tove Janssonin alkuperäinen piirros kirjaan Muumipeikko ja pyrstötähti on löytänyt tiensä mukaan kokoelmaan. Muumipeikko sukeltamassa kuva on täysin alkuperäisessä muodossa, ainoastaan suurennettuna ja siitä saimme upean aiheen tehosteseinätapettiin, kertoo Sanduddin myyntipäällikkö Ilkka Lehtola.

180x124_sandudd.jpg

Yhdeksi kokoelman monista boordeista löydettiin Toven piirtämä kuva, jolla juhlistettiin Muumi-sarjakuvan ensimmäistä ilmestymisvuotta Evening News -lehdessä, syyskuussa 1955.

Hieno raitatapetti syntyi kun taiteilija Julia Gauffin tutki Tove Janssonin alkuperäisiä kuvituksia ja lainasi hahmon sieltä toisen täältä ja piirsi niistä Tove Janssonin veljentyttären, Sophia Janssonin ohjauksella aivan uuden mallin.

Kokoelman tapetit on painettu nonwoven-materiaalille, joka mahdollistaa ”rullasta suoraan seinään” tapetoinnin. Tapettien rullapituus on taloudellinen 11,2 metriä ja reunanauhojen 10 metriä. Tapettien ja reunanauhojen vähittäismyyntihinta on 35–40euroa/rulla.

Teksti ja kuvat Sandudd Copyright www.hannuh.fi