Hae sivuilta

Muhkeita makuja muurinpohjalla

Muurinpohjapannu kuuluu ehdottomasti kesäkeittiön. Terassikauden alkamista odotellessa voi ennakkomakuja loihtia sisätiloissa wokkipannulla.

180x124_muurinpohja.jpg

 

 

100x100_muurinpohja.jpgLirauta ruokaöljyä wokkipannuun.
Kumoa kuumaan pannuun pilkottuja nakkeja tai makkaraa, keitettyjen perunoiden lohkoja ja ronskisti silputtua sipulia. Anna ruskistua kevyesti.
Lisää pari lohkottua tomaattia ja pussillinen Wok-pakastevihanneksia.
Sirottele joukkoon suolaa ja pippuria.
Lisää halutessasi nokare voita.
Anna vihannesten muhia puolikypsiksi.
Tarjoile korkeareunaisista kulhoista.

 

 

Lettujen lettu

Sekoita litraan maitoa kaksi kananmunaa, kaksi desilitraa ohrajauhoja ja noin kolme desilitraa vehnäjauhoja. Lisää vielä suolaa reilu teelusikallinen.
Kaada taikina puolentoista litran limupulloon. Anna neityä seuraavaan päivään tai vähintään muutama tunti.
Sipaise voita kuumalle muurinpohjapannulle.
Kaada pullosta ohut kerros taikinaa reippaalla kiertoliikkeellä reunalta keskelle.
Paista rapean ruskeaksi.
Asettele letun päälle mansikanlohkoja.
Sirottele tomusokeria ja koristele muutamalla sitruunamelissan lehdellä.

Teksti Hannu Hotakainen Kuvat Anja Tuomi Copyright www.hannuh.fi