Näppärä ja kätevä

Oletko joskus joutunut lyhentämään ovenkarmia lattiaa asentaessasi tai katkaisemaan metalliputkea aivan seinän pinnasta? Hankalaa, mutta ei enää. Nämä hommat sujuvat Boschin PMF 180 E -laitteella kuin leikiten – ja moni muukin!

nppr_aloituskuva_1.jpg

Boschin monikäyttöinen sähkötyökalu sahaa, katkaisee ja hioo kätevästi ahtaissakin paikoissa. Sen erikoisuutena on 15 000 – 21 000 kertaa minuutissa värähtelevä terä.

Teriä on useita erilaisia käyttötarkoituksen mukaan. Puun, muovin ja esimerkiksi kipsilevyn työstöön sopivia teriä on kolmea leveyttä, 32, 20 ja 10 mm. Metallin, kuten alumiinin, kuparin ja teräksen työstöön tarkoitetut sahanterät ovat 20 ja 10 mm leveitä.

Lisäksi vaihtoehtoina ovat kaarevat terät, Bi-metallinen BiM-sahanterä ja esimerkiksi roilojen tekoon, laattojen leikkaamiseen ja laattasaumojen aukaisuun sopiva HM-Riff -terä.

Yhdellä kuusiokolokantaisella ruuvilla kiinnitetyn terän vaihtaminen tai uuteen asentoon kääntäminen vie vain muutaman sekunnin.

Myös laitteeseen kuuluva hiomakärki kiinnittyy samalla teräruuvilla. Eri käyttötarkoituksiin kehitetyissä hiomapapereissa, karhunkielessä ja kiillotushuovassa on tarrakiinnitys.

PMF 180 E on pakattu tilavaan kuljetuslaukkuun, johon sopii myös kaikki terät ja hiomatarvikkeet.

Mitat                                    284 x 95 x 61 mm
Teho                                    180 w
Jännite                                 230 V
Värähtelynopeus                  15 000–20 000 min
Värähtelykulma                    2,8 astetta
Paino                                   noin 1,2 kg

nppr_kuva_2.jpg

 

Yhdellä kuusiokoloruuvilla kiinnittyvä terä on helppo vaihtaa. Pitimessä olevien tappien ansiosta terä ei pääse kääntyilemään. Terän voi myös kiinnittää tukevasti eri asentoihin.

 

 

nppr_kuva_3.jpg

 

Värähtelevä upotussahanterä pureutuu karmiin aivan lattian rajassa ja ahtaassakin paikassa.

 

 

 

nppr_kuva_4.jpg 

 

Kaarevalla terällä pystyy katkaisemaan muovi- ja metalliputket sekä esimerkiksi ruuvit tai naulat aivan seinän tasalta.

 

 

 

nppr_kuva_5.jpg 

 

Terän tilalle saa vaihdettua hiomakärjen, johon hiekkapaperi kiinnittyy tarralla. Pölyn voi imeä reikien kautta imuriin.

 

 

Teksti Hannu Hotakainen Kuvat Anja Tuomi Copyright www.hannuh.fi