180x60_maistmes.jpg

Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin vuotuiset monimessut. Nähtävää riitti rakentajille, remontoijille, mökkiläisille ja viherpeukaloille. Näin kevään lähestyessä kiinnitin erityistä huomiota pihaan ja puutarhaan liittyviin uutuuksiin. Tässä hieman maistiaisia.


Vuoden Puutarhatuote

Vihervaja on ainutlaatuinen puutarhavajan ja kasvihuoneen yhdistelmä. Moduuleista rakentuu neljä erilaista Vihervaja-vaihtoehtoa, jotka huomioivat erilaiset puutarhaunelmat sekä pihatyypit.  Moduuliratkaisun ansiosta se on helppo koota itse.

kekkilavaja_2.jpg

Vihervaja on kestävä suomalainen laatutuote, joka on valmistettu kotimaisesta puusta ja karkaistusta lasista. Sen voi maalata oman talon väriseksi tai mieltymysten mukaan.

kekkilavajadet.jpg

 

 

 

 

Vajaan on mahdollista tilata kestävät ja tilaan mitoitetut puuhyllyt. Kasvihuoneen viimeistelevät niin ikään tilaustuotteina tarjolla olevat lasihyllyt ja viljelylaatikot.

 

 

 

 

 

180x35_vajat.jpg

Vihervajan vaihtoehdot ovat Verso, Into, Sato ja Lepo.

Oma keittiöpuutarha

Viljelylaatikon avulla perustat oman pienen keittiöpuutarhan helposti ja nopeasti. Se on valmistettu kestävästä lämpökäsitellystä puusta. Laatikko ei sisällä kyllästysaineita ja on tästä syystä ympäristöystävällinen sekä turvallinen syötäviä kasveja viljeltäessä. Viljelylaatikko on vaivaton koota ilman erikoistyökaluja ainutlaatuisen ja tuotteelle viimeistellyn ilmeen antavan nurkkaliitoksen ansiosta.

viljelylaatikko_3_reference.jpg

Viljelylaatikon kaltaisessa kohopenkissä viljely on kasveille suotuisaa, sillä paksu multakerros tekee kasvualustasta lämpimän. Syvempää kasvualustaa vaativia kasveja varten voit kasata laatikoita päällekkäin ja korkeaksi kasattu Viljelylaatikko on loistava ratkaisu myös huonoselkäisille kotipuutarhureille. Erilaista kasvualustaa vaativia kasveja kannattaa viljellä vierekkäin asetetuissa laatikoissa.

Koti & Piha -uutuudet on otettu vastaan innolla. Tuoteperheeseen kuuluva Viljelylaatikko on valittu Vuoden Puutarhatuotteeksi Ruotsissa. Suomen Puutarhakauppiaat puolestaan ovat valinneet samaan tuoteperheeseen kuuluvan Vihervajan Vuoden Puutarhatuotteeksi Suomessa.

Valinta perusteltiin seuraavasti: ”Vuoden Puutarhatuote on uusi, innovatiivinen ja laadukas, suomalaiselle kotipuutarhurille sopiva tuote, jota Suomen Puutarhakauppiaat suosittelee."

 

Kiviaitaa kätevästi

Ruduksen osastolla esiteltiin uutuutena asiakkaiden toiveiden mukaisesti kehitetty aito kiviaita. Kiviaidan sadasta viiteensataan millimetriin (100/500 mm) kokoiset tummanharmaat kivet ovat kotoisin Hyvinkään pohjoispuolelta Rappukallion alueelta. Niistä ladotaan käsin kiviaita, joka on ikuinen ja aikanaan sammaloituu kauniisti. 

 

180x124_mmkiviaita.jpg

Ruduksella on Tuusulassa näyttelypiha, joka on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa ympäri vuoden. Näyttelyssä on hyvä tutustua erilaisiin pihakivien ladontamalleihin luonnollisessa ympäristössä. Osoite on Ristikiventie 2, 04300 TUUSULA, puhelin 020 447 4301.

Rudukselta saa kaikkeen pihan rakentamisen liittyvät kivipohjaiset tuotteet, jotka auttavat luomaan kauniita, toimivia ja vähemmän hoitoa vaativia piha-alueita.  Asiakaspalvelupisteet ovat lähellä asiakasta ympäri Suomea. Monipuolisessa valikoimassa on kiviainekset, päällystekiviä, betonilaattoja, porraskiviä, penger- ja aitakiviä, reunakiviä, mukulakiviä, istutusastioita ja ruukkuja, leikki- ja turvahiekkaa, vesikouruja, sadevesikaivoja, maakellareita, erilaisia harkkoja ja muurikiviä.