Säväytä helmiäisellä

Sävytetyillä helmiäismaaleilla ja kuultoväreillä saat aikaan tyylikkäitä yksityiskohtia tai vaikka isojakin pintoja. Hienostuneen värisävyn voit valita muuhun sisustukseen parhaiten sopivaksi.

helmi_2.jpg

Harmony-sisustusmaalilla pohjamaalatulle seinälle on sablonimaalattu Eden-kuvio Harmonylla ja päälle Viola-kukkakuvio Taika Helmiäismaalilla. Jo yksi osakuvio riittää piristämään tyhjää seinää.

Uudenlaisia mahdollisuuksia kodin sisustukseen tuovat Tikkurilan sävytettävät Taika Helmiäismaali ja Taika Helmiäislasyyri. Tyylikkäät, hennot helmiäissävyt takaavat varman lopputuloksen.

Taika Helmiäismaali on peittävä, täyteläinen, metallinhohtoinen.
Taika Helmiäislasyyri on kuultava ja kevyt.

Molempia on kullan- ja hopeanvärisenä. Niitä voi käyttää sellaisenaankin. Uutta on sävytettävyys. Sävyttämällä saat niihin omanlaista tyyliä. Hopeapohjaan on tarjolla seitsemän heleää, helmenhohtoista sävyä. Kultapohjaan on sekoitettavissa kolme lämmintä, mausteista sävyä.
Helmiäismaalia voit käyttää sekä seinien että huonekalujen käsittelyyn. Parhaiten se soveltuu kuviointiin. Menetelmiä on monia, esimerkiksi ristiin rastiin sively, telaus, sablonimaalaus ja töpötys. Helmiäismaalilla arkinenkin kaluste saa hohtavan ilmeen.
Helmiäislasyyria voit käyttää seinäpinnoille ja loihtia hienostuneita yksityiskohtia, jotka elävät valon ja katseen suunnan mukaan. Valitse sävyt sisustuksen muuhun värimaailmaan sopiviksi!
Taika Helmiäismaalin ja -lasyyrin hohto korostuu, kun käytät sitä mattapintaisen maalin kanssa. Voit maalata pohjan Harmonylla ja kuviot Taika-maalilla. Akrylaattimaali kestää hyvin pinnan työstämistä.

helmi_1.jpg

Etninen seinäkuvio on toteutettu maalaamalla ensin pohja punaisella Harmony-sisustusmaalilla.  Päälle levitetty Taika Helmiäislasyyri sienellä pyörein liikkein. Itämaista vaikutelmaa on korostettu töpöttelemällä sablonikuvio pohjavärillä kuivuneelle lasyyripinnalle.

Mitä jos

piristäisit muuten valkoista seinää muutamalla harkitulla kuviolla – neliöllä, ympyrällä, lehtikuviolla, nallella.
maalaisit keittiöjakkaran hopeanväriseksi, lastenhuoneen kalusteet hohtavan vaaleanpunaisiksi tai -sinisiksi, eteisen tuolin kullanväriseksi.
maalaisit olohuoneen seinän tai pöydän sisustustyynyjen kauniiseen sävyyn.
antaisit mielikuvituksen jyllätä.

Teksti Anja Tuomi Kuvat Tikkurila Copyright www.hannuh.fi

helmi_4.jpg

 

 

 

Arkinen jakkara muuttuu juhlavaksi kullanvärisellä helmiäismaalilla.

 

 

  

 

 

 

 

helmi_3.jpg

 

 

 

 

 

Valon mukaan elävä kuviointi on syntynyt pysty- ja vaakasuorilla siveltimenvedoilla.