Hae sivuilta

Maukasta lammasta

145x180_lammasta.jpg

2,5 kg:n lampaanpaisti
suolaa
valkopippuria
pippurisekoitusta
1 valkosipuli
3 sipulia


Siirrä pakastettu lampaanpaisti jääkaappiin sulamaan pari päivää ennen paistamista. Sulanut tai tuore paisti otetaan jääkaapista aamupäivällä, kun valmistus tapahtuu illansuussa.


Pyyhi paistin pinta talouspaperilla. Hiero suolaa tai valkosipulisuolaa joka puolelle lammasta, samoin valkopippuria ja pippurisekoitusta.

Leikkaa valkosipulin kynnet parin kolmeen osaan pituussuuntaisesti. Pistele puukolla lihaan reikiä noin viiden sentin välein. Työnnä viiltoihin valkosipulin siivut.

Sujauta lammas paistopussiin ja laita mukaan muutama sipulin lohko. Sulje pussi ja leikkaa pussista yläkulma, että paine pääse purkautumaan.

Laita lammas uuniin leivinpaperilla suojatulle pellille. Varmista ettei paistopussi kosketa uunin seiniin.

Paista seuraavasti:

200 asteessa 30 minuuttia ja sen jälkeen 100 asteessa kunnes paistomittari näyttää 75 astetta.
tai
200 asteessa 30 minuuttia ja sen jälkeen 150 asteessa 120 minuuttia ja lopuksi 100 asteessa 30 minuuttia.

Paistin annetaan rauhoittua 15 minuuttia huoneenlämmössä ennen leikkaamista ja tarjoilua.

Lampaan kera tarjotaan mustaherukkahyytelöä ja valkosipuliperunoita tai perunasosetta.
Juomaksi sopii kivennäisvesi tai täyteläinen punaviini.

Teksti Hannu Hotakainen Kuva Anja Tuomi Copyright www.hannuh.fi