Nikkaroi näppärä apupöytä

Tein muutama vuosi sitten keittiöömme pyörillä varustetun aputason. Se on osoittautunut käteväksi apuriksi esimerkiksi leipomisen aikana.

 

180x180_aputaso.jpg

Apupöydän osien materiaaliksi valitsin 28 mm paksun liimapuulevyn lukuun ottamatta alahyllyä, joka on 18-millistä. Pöydän mitat voi sovittaa haluamikseen. Niitä miettiessä kannattaa ottaa huomioon pöydän pysäköintipaikka. Jos se on esimerkiksi työtason alla, sopiva korkeus on olennaisen tärkeää.

100x100_aputaso.jpg

 

 

 

Mallipöydässä kannen koko on 400x400 mm. Kansilevyn alle tulevan tukikehikon osat ja jalkojen kiinnittämisessä tarvittavat vinokappaleet on katkottu 120 mm:n levyiseksi sahatusta liimapuulevystä.

 

 

 

 

 

 

 

50x50_aputaso_p.jpg

 

Tukikehikko on kiinnitetty kansilevyyn kulmaraudoilla
ja puuruuveilla. Samoin vinokappaleet tukikehikkoon.

 

 

 


50x50_aputaso_v.jpg

 

 

Kukin jalka on liimattu kahdesta 56x700 mm:n kappaleesta, jolloin sen paksuus on 56x56 mm. Jalat asennettiin kehikon kulmiin vinokappaleiden läpi menevillä 8 mm:n kansipulteilla.

 

 

50x50_aputaso_o.jpg

 

Samanlaisilla pulteilla kiinnitettiin jalkojen alapäihin reilun kokoiset, lukituksella varustetut kalustepyörät. Alataso on 300x300 mm. Sen kulmiin sahattiin jalkojen vaatimat lovet. Taso lepää jalkoihin kiinnitettyjen ruuvien varassa.

 

 

 

Kaikki apupöydän osat hiottiin ja kulmat pyöristettiin ennen kasaamista. Myös pintakäsittelyn voi tehdä osina. Sopivia käsittelyjä on monia – petsaus, lakkaus värittömällä tai sävytetyllä lakalla, vahaus, peittomaalaus. Noudata valitsemasi tuotteen käyttöohjeita.

Teksti ja piirrokset Hannu Hotakainen Kuvat Anja Tuomi Copyright www.hannuh.fi